Koeienschilder Marcel Noordman

Biografie

In zijn schilderijen streeft Marcel vooral naar sfeer. Zijn penstreek is vlot en direct. Bijzonder in zijn werk is het gebruik van licht en een sterke compositie die een verrassende spanning oproept. Regelmatig terugkerende onderwerpen zijn elementen uit de natuur, bloemen, koeien en model.

Vooral de koe is voor Marcel een fascinerend dier. In veel van zijn schilderijen spelen koeien daarom een hoofdrol.
Marcel werkt vaak op groot formaat doek, de vele koeportretten zijn soms meer dan levensgroot.

“In mijn schilderijen wil ik vooral het karakter weergeven. Elk wezen is uniek en heeft zijn eigen tekening en uitstraling. Juist die unieke kenmerken wil ik vast leggen.”

Naast zijn schilderijen illustreerde Marcel onder meer het boek Het Groene Woud ‘Leven en beleven’, een sfeerboek met prachtige illustraties voor het nationaal landschap Het Groene Woud alsmede het boek ‘De Brand, mooi eigenlijk’ waarin vooral de mens en de natuur in het gebied rondom Udenhout wordt weergegeven.


In 2012 werd zijn schilderij “Streetlife” in een landelijke verkiezing uit ruim 700 werken uitgeroepen tot Schilderij van het Jaar. 

In 2016 is zijn schilderij "Cuba" genomineerd voor de titel Schilderij van het jaar.

Marcel exposeerde in onder meer museum Jan van der Togt in Amstelveen, museum Kruysenhuis Oirschot, museum de Weeghreyse Rijsbergen en Griffin Gallery in London (UK).

 

Werken van Marcel bevinden zich in diverse collecties van particulieren en bedrijven.